trascu.ro, un blog medical multivalent

28-06-2017

Trascu.ro este unul dintre cele mai bine scrise bloguri medicale românești şi poate deveni o sursă de inspirație pentru un aspirant.

Autorul este dr. Răzvan Ioan Trașcu, care se recomandă: medic de familie, ecografist, realizator TV, speaker, blogger... experiență care se regăseşte, de altfel, în tot ceea ce scrie.

Cu peste 9000 de aprecieri pe Facebook, blogul promite că vom afla „tot ce avem nevoie să ştim despre sănătate şi un stil de viaţă sănătos: informaţie medicală de calitate, boli explicate pe înţelesul tuturor, sfaturi pentru starea ta de bine”.

Iniţiat în 2014, blogul reflectă în egală măsură activitatea de medic de familie şi realizator de emisiuni medicale a dr. Trașcu, într-o abordare foarte directă şi personală. Este un blog de imagine, care contribuie la promovarea personală a autorului, şi nu urmăreşte monetizarea directă.

Subiectele sunt grupate în trei categorii: Stil de viaţă, Emisiuni, Altele (medicină pentru toţi, sănătate mintală, viaţă) şi oscilează între simplu (durerile lombare sau mai pe românește „durerile de șale”) şi complex (stresul psihic și relația dintre minte şi trup), trecând printr-un registru concret al bolilor pediatrice, homeopatiei, vaccinării etc. Diversitatea subiectelor este un aspect relevant, care aduce blogului echilibru și permite conectarea la o categorie extinsă de cititori. Totuși, autorul rămâne în aria medicală și abordează doar accidental subiecte colaterale. La fiecare 2-3 zile publică articole relativ lungi (1000-1500 de cuvinte), dar bine structurate (introducere, expunere, concluzii). Dacă posturile sunt cam lungi (7-800 de cuvinte ar fi ideal) frecvența este bună şi ajută atât la indexarea făcută de Google cât şi la motivarea cititorilor pentru a reveni pe blog.

Ceea ce aţi avea de învăţat de la dr. Trașcu este stilul direct, de permanent dialog cu cititorii, dar şi răspunsul prompt la comentarii. Această abordare face ca audiența să devină fidelă, iar blogul să se transforme într-o comunitate, mai ales că dr. Trașcu este foarte activ și pe social media (inclusiv LinkedIn și Twitter). În concluzie, trașcu.ro este un bun exemplu pentru aceia dintre dvs. care se gândesc să întreţină un blog prin care să-şi exprime opiniile despre viaţă şi profesie.