Pas cu pas: cum să-ți deschizi un cabinet medical

26-02-2019

Când ai început Facultatea de Medicină, probabil ți-ai dorit ca într-o zi să îți deschizi propriul cabinet medical. Însă, în momentul în care pui pe hârtie toate lucrurile necesare deschiderii unui cabinet medical, realizezi că, pe lângă timpul pe care trebuie să-l aloci avizărilor, ai nevoie de o sursă de finanțare foarte bună, iar acest lucru este principalul tău obstacol. Amânarea nu aduce întotdeauna cu sine și soluția. Pentru a avea succes în acest demers, este esențial să ai încă de la început un plan clar și detaliat, care să te ajute pas cu pas în îndeplinirea acestei dorințe.

Primul pas: Elaborează un plan de afaceri

Primul pas constă în dezvoltarea unui plan de afaceri detaliat. Acesta va fi ghidul tău atunci când configurezi infrastructura cabinetului medical/clinicii și faci toate alegerile necesare. De asemenea, vei avea nevoie de finanțare- trebuie să incluzi în acest plan o proiecție a tuturor cheltuielilor tale, împreună cu venitul pe care îl anticipezi în cursul primilor trei ani. Previziunile cheltuielilor tale ar trebui să fie cât mai realiste, de la echipamente medicale până la contractul de închiriere pentru clădirea pe care o vei ocupa.
Planul de afaceri ar trebui să definească, de asemenea, publicul țintă al cabinetului/clinicii tale. Vei avea nevoie să te gândești la tipul de clientelă pe care intenționezi să o atragi. Apoi, stabilește-ți strategia de marketing- cum intenționezi să aduci clienți noi în clinică și ce mijloace de comunicare o să folosești.

Al doilea pas: Obține finanțare

Obținerea finanțării adecvate este crucială pentru începerea proiectului. Dacă nu dispui de fondurile necesare, poți apela la un credit de investiții medicale. Noi înțelegem provocările cu care se confruntă medicii din România și putem oferi credite pentru deschiderea unui cabinet medical.

Al treilea pas: Alege o locație pentru cabinetul medical/ clinică

Acum poți începe să cauți o locație pentru noua clinică. Visul tău începe să prindă contur. Există o serie de factori pe care trebuie să îi iei în considerare la alegerea locației. Unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să îi ai în vizor este publicul tău țintă- zona influențează clientela pe care o vei atrage.
De asemenea, trebuie să ții cont de estetica cabinetului/clinicii. Crearea unei atmosfere primitoare este foarte importantă și va crește gradul de retenție a pacienților. De asemenea, ai în vedere că aici îți vei petrece și tu mult timp. Asigură-te că iei în considerare lucruri cum ar fi existența unor locuri de parcare și spații pentru birouri. Când ești la început de drum, este probabil o idee mai bună să închiriezi. Dacă îți place proprietatea, poți opta să o cumperi mai târziu.

Decorarea unei clinici:

Al patrulea pas: Achiziționează-ți aparatura necesară

După finalizarea finanțării și alegerea unei locații, va trebui să achiziționezi aparatura medicală necesară, în funcție de specializările medicale pe care le vei avea în clinică. De asemenea, nu uita de calculatoare, mobilier pentru sala de așteptare, cabinete și consumabile.

Al cincilea pas: Alegeți personalul medical

Este timpul să începi să iei decizii referitoare la profesioniștii pe care îi vei angaja. Va trebui să începi acest proces din timp, astfel încât toate lucrurile să meargă când ușile se deschid.
Este foarte important să alegi personal care îți înțelege valorile și obiectivele. În plus, abilitățile de comunicare deosebite și o dispoziție plăcută sunt foarte importante în industria medicală.

Al șaselea pas: Decideți asupra procesului de facturare

Facturarea este o componentă importantă a oricărei instituții medicale. Sistemul de facturare pe care îl implementați joacă un rol important în satisfacția pacienților și în fluxul de lucru al cabinetului/clinicii. Puteți lua în considerare externalizarea facturării și a întregii contabilități , către o firmă de specialitate. De asemenea, o firmă de contabilitate te poate ajuta să-ți optimizezi taxele și impozitele, să utilizezi cheltuielile deductibile și nu uita că în acest mod vei fi mereu la curent cu schimbările legislației.

Al șaptelea pas: Promovează-ți cabinetul medical

Odată ce iți deschizi cabinetul, trebuie să ai în vedere un plan de promovare. Prezența online este necesară, deci ia în considerare investiția într-un website. Asigură-te că website-ul este compatibil pentru dispozitivele mobile, cele mai utilizate de millennials pentru a face achiziții. De asemenea, trebuie să ai în vedere realizarea unei pagini de Facebook, investirea în Google și Facebook Ads și optimizarea conținutului de pe site.

Puneți bazele unei cabinet medical de succes

De foarte multe ori, deschiderea propriului cabinet medical poate fi un proces copleșitor. Însă, luând lucrurile pas cu pas, făcând alegerile potrivite, vă asigurați că puneți bazele unui cabinet medical de succes.