Cum să cumperi un „Ecograf Doppler 4D”, cu finanţare de la Banca Transilvania

17-04-2018

Dacă aveţi nevoie de un ecograf nou şi performant, însă nu dispuneţi de bugetul necesar, nu trebuie să aşteptaţi. Găsiţi echipamentul dorit, contractaţi un credit şi plătiţi ratele din ecografiile realizate! Datorită perioadei de creditare de până la șapte ani, vă puteți ajusta valoarea ratei lunare în funcție de încasări. Cum arată un astfel de scenariu cu finanţare prin Divizia pentru Medici?

Oferta de ecografe este destul de bogată, atât ca branduri, cât şi ca specificaţii tehnice şi dotări opţionale. Conform unor sondaje online, 46,6% dintre medici apreciază performanțele tehnice ale unui echipament, preţul şi opţiunile de finanţare contând pentru doar 25% dintre aceştia. Un ecograf Doppler color 4D performant poate depăşi lejer 35-40.000 euro, însă pentru scenariul nostru vom alege un echipament mediu (modul 4D, sondă convexă, sondă liniară, modul pentru imagine panoramică curbă, sonde cu frecvenţe de până la 18MHz), al cărui cost ajunge la 120.000 de lei. În urma negocierilor, preţul final scade cu 10%, la 108.000 lei. Unii furnizori oferă și finanțare directă (rate-furnizor), însă perioada de creditare nu depășeste doi ani, ceea ce înseamnă rate lunare cu valoare ridicată și un efort financiar greu de susținut.

Finanțarea prin Banca Transilvania este posibilă în acest caz, atât în calitate de SRL, cât şi ca PFA, iar avansul minim va fi de 20%, adică 24.000 lei. Prin urmare, suma de acoperit este de 86.000 de lei. Creditul poate fi contractat pe o perioadă de până la şapte ani, iar garanţia acestuia poate fi chiar echipamentul achiziţionat.

Evident, pot fi oferite şi alte garanţii. Pentru alegerea perioadei contractuale aveţi în vedere costul mediu al unei ecografii în localitatea dumneavoastră, în funcţie de specialitate, precum şi de numărul de clienţi pe care consideraţi că îi veţi avea! Poate că deja faceţi ecografii pe echipamentul unui partener sau aveţi solicitări din partea pacienţilor. În scenariul nostru − avans 20%, credit 86.000 pe 5 ani cu rate fixe şi o valoare medie a ecografiei de 120-150 de lei −, ar trebui să acoperiţi rata lunară cu 12-14 ecografii. Succes!