Top 3 inovații medicale pentru anul 2018

27-02-2018

2018 promite a fi un an interesant pentru tehnologia medicală deoarece inovațiile și achizițiile se intensifică. Acest lucru reprezintă o veste bună deoarece vom vedea unele schimbări semnificative în ceea ce privește sistemul de sănătate.  

Laser portabil care poate eradica afecțiunile pielii

Acneea, keratoza actinică, psoriazisul sau alte afecțiuni ale pielii pot fi de acum tratate cu ajutorul  unui laser portabil. Timp de 90 de minute, lumina transmisă de acesta descompune pielea afectată.

Dezvoltat inițial pentru tratarea Keratozei Actinice, laserul este cunoscut drept „terapia miraculoasă” de către utilizatorii din cadrul studiilor clinice. Potrivit acestora, laserul nedureros ce utilizează cea mai recentă tehnologie fotonică va fi cel mai rapid dispozitiv de pe piață care înlătură afecțiunile nedorite ale pielii, fără efecte secundare.

Fluxmedicare, laserul sub forma unei țesături, acționează prin acoperirea zonei afectate cu o cremă fotosensibilizantă, apoi se învelește pielea cu materialul care emite lumină. Fibrele optice tricotate în țesătură accelerează reacția dintre oxigen și crema fotosensibilizantă sub piele.

Înainte de acesta, singura tehnologie utilizată pentru a trata afecțiunile cutanate era terapia fotodinamica (PDT) care presupunea expunerea la ultraviolete a zonei afectate a pacientului.

Inhalatoare inteligente

Inhalarea corticosteroizilor și bronhodilatatoarelor sunt tratamentele de bază pentru astm. Primul medicament ajută la combaterea inflamației, iar cel de-al doilea asigură ameliorarea imediată atunci când simptomele se înrăutățesc.

Inhalatoarele sunt eficiente atunci când sunt utilizate corect, însă mai bine de jumătate dintre persoanele care le utilizează nu fac acest lucru.

Dispozitivele inteligente cu funcție Bluetooth sunt special concepute pentru a detecta modul de utilizare al inhalatorului, reamintind pacienților să-și ia medicamentația necesară. La fiecare utilizare a inhalatorului, dispozitivul înregistrează data, ora, locul și dacă doza a fost administrată corect.

Totodată, inhalatorul inteligent vine și cu o aplicație pentru smartphone care ajută la stocarea datelor.

Pancreasul artificial

În fiecare an, companiile medicale de tehnologie lucrează pentru a minimiza implicarea efectivă în cazul diabetului în sensul eficientizării procesului de administrare a glucozei.

Specialiștii din domeniul medical sunt mai aproape ca niciodată de crearea unui pancreas artificial, cunoscut și sub numele de sistem automat de administrare a insulinei. Sistemul, portabil, la fel ca pompele tradiționale de insulină, este conceput cu scopul de a automatiza administrarea zahărului prin monitorizarea continuă a nivelurilor de glucoză și a insulinei care poate stabiliza nivelul de zahăr din sânge.

Mecanismul este gestionat de un algoritm sau de un computer care conectează pancreasul artificial la un smartphone.

Dacă îți dorești să achiziționezi aparatura medicală de care ai atât de mare nevoie, Banca Transilvania îți sare în ajutor. Divizia pentru Medici îți oferă creditul pentru echipamente medicale, indiferent dacă este în scop public sau privat. Poți primi până la 100.000 EUR, echivalent în lei, pentru o perioadă de 7 ani. Completează formularul online şi te va contacta un consilier dedicat Divizia pentru Medici.

Aplica ONLINE