Sfaturi pentru gestionarea eficientă a timpului

01-02-2018

Timpul este prețios, mai ales atunci când vine vorba de profesia de medic sau conducerea unei clinici medicale. Unele zile pot fi stresante şi pot duce la un compromis, fie prin limitarea timpului față de pacienți, fie prin reducerea timpului personal.

Gestionarea eficientă a timpului te poate ajuta să abordezi această problemă și să ajungi la un echilibru între viața profesională şi cea personală.

Iată câteva sfaturi pentru gestionarea eficientă a timpului care te vor ajuta să ai mai mulţi pacienți și, bineînțeles, pentru tine.

Spune „Nu”

Sunt zile în care poţi avea mai mulţi pacienți decât de obicei. Acest lucru nu poate fi posibil întotdeauna. Fii realist cu privire la programul cabinetului tău.

Deși îţi poate fi greu să refuzi pacienți, gândeşte-te că un act medical de calitate înseamnă, printre altele, urmarea unor proceduri, care necesită un anumit timp, şi, bineînţeles, ca tu să fii într-o stare fizică şi psihică bună. Atunci când ai un val de pacienți, stabileşte un număr maxim pe care îi poţi vedea şi pe ceilalţi reprogramează-i.

Planifică-ți programul

Dacă ai o clinică medicală, îţi recomandăm să investeşti într-un sistem de management care vă va ajuta, pe tine şi echipa ta, să vă planificaţi programul clinicii, programările, procedurile, vizitele s.a.. Ştiind programul fiecărei zilei vă ajută să vă pregătiți și să vă prioritizați sarcinile. Acest lucru vă va permite să dedicaţi suficient timp pentru fiecare dintre pacienții dumneavoastră. De asemenea, este la fel de important să urmați cu strictețe programul, cu excepția situațiilor de urgență inevitabile.

Implică-ţi echipa în activitatea clinicii

Pentru gestionarea eficientă a timpului și buna funcționare a cabinetului tău sau a clinicii tale, delegă sarcinile mici, cum ar fi trimiterea de memento-uri sau confirmarea vizitelor pacienților tăi. De asemenea, dacă delegi completarea prescripţiilor medicale şi a facturilor, poți preveni întârzieri inutile.

Mută înregistrările pacienților on-line

Există platforme on-line ce oferă posibilitatea de a stoca dosarele medicale ale pacienților on-line. Sistemul PHR (fișa medicală personală) se asigură că toate informațiile pacientului sunt ușor accesibile pentru tine şi echipa ta. Acest lucru înseamnă că pacienții nu vor avea nevoie să repete detaliile vizitei lor anterioare sau istoricul medical, economisind timp prețios în timpul consultărilor, fără a compromite calitatea actului medical.

Foloseşte tehnologia mobila

Avantajul utilizării unei aplicații de management al clinici tale este că poţi economisi timp prețios. Uită de e-mail-uri, SMS-uri și instrumente complexe de programare. Alertele și memento-uri automate pot ajuta la prevenirea momentelor în care pacienții tăi uită să vină la consultaţii.

Acest lucru garantează buna funcționare a tuturor programărilor zilnice în conformitate cu programul planificat.

Interacționează cu pacienții la distanță

În 2018 este mai uşor să fii alături de pacienții tăi, în special cei care se luptă cu afecţiuni cronice. În loc să vină la cabinetul tău pentru a primi rapoartele sau rezultatele testelor de laborator, poţi intra în legătură cu ei la distanță. Există aplicaţii mobile pentru tine şi pacienții tăi care oferă servicii de mesagerie, apel video şi chiar alertă atunci când, de exemplu, tensiunea arterială a unui pacient depăşeşte o anumită limită (dacă aplicaţia este conectată la un dispozitiv de măsurare a tensiunii arteriale).

Câteva mici schimbări în modul în care lucrezi poate aduce un echilibru între viața profesională și cea personală. Cu tehnologia la dispoziția ta, gestionarea eficientă a timpului nu mai este o provocare. Acum poţi avea timp şi pentru tine, în timp ce actul medical de calitate nu este compromis.