Plăteşte automat facturile cu data fixă prin Direct Debit!

02-10-2017

Timpul este preţios, o argumentaţie în acest sens fiind inutilă. Ce putem face însă pentru a câştiga timp, mai ales că mantra celebră „time is money” nu este reversibilă?

Nu putem cumpăra efectiv timp, însă putem automatiza numeroase acţiuni/activităţi de rutină, care să ne facă agenda zilei mai relaxată. Plata facturilor recurente (servicii de comunicaţii, alimentare cu apă, energie, asigurări etc.) poate deveni o sarcină plictisitoare sau chiar supărătoare, apar omisiuni sau greşeli. Direct Debit este însă un serviciu care ne poate scuti de neplăceri şi de timpul pierdut cu plăţile. Puteți utiliza serviciul Direct Debit atât în calitate de persoana fizică, dar și pentru cabinetul medical, indiferent dacă este CMI sau SRL.

Mai mult, serviciul Direct Debit este operațional chiar și dacă nu aveți acces la un calculator, la internet sau dacă sunteți la un congres internațional ori în vacanță.

În esenţă, Direct Debit reprezintă o convenţie de plată între bancă şi furnizorii de servicii/utilităţi. În baza acestei convenţii, contul beneficiarului va fi debitat automat cu sumele aferente facturilor fiscale, emise la o dată fixă. Beneficiarul va primi automat o notificare asupra plății, fără să mai fie nevoie de intervenţia sa în acest proces. Banca Transilvania, spre exemplu, a încheiat convenţii de Direct Debit cu peste 40 de furnizori, nu doar furnizori de utilităţi, ci şi sindicate şi Case de Ajutor Reciproc. Costul serviciului este de 2 lei/lună/convenţie, iar transparența este totală. Prin intermediul SMS Direct Debit, beneficiarul primeşte informaţii cu privire la plăţile care urmează să fie efectuate, dacă există fonduri disponibile etc.

Chiar şi dacă aveţi Internet Banking şi nu mai mergeţi efectiv la ghişeu pentru plata facturilor, Direct Debit vă poate fi de ajutor. Cu Direct Debit nu uitaţi niciodată de o plată, iar termenele sunt întotdeauna respectate, ceea ce duce la evitarea penalizărilor sau, mai rău, a întreruperii unor servicii. Serviciile Direct Debit ale Băncii Transilvania sunt disponibile atât intrabancar cât şi interbancar, către conturi ale furnizorilor deschise la alte instituţii bancare din România. La Banca Transilvania, deschiderea unui cont de Direct Debit este gratuită și toate operaţiunile apar în extrasul de cont.