Interviu cu Dr. Mohammad Al-Ubaydli, Fondator şi CEO al Patients Know Best

22-09-2017

http://www.doctorpreneurs.com/interview-with-dr-mohammad-al-ubaydli-founder-ceo-of-patients-know-best/

https://www.patientsknowbest.com/

Dr. Mohammad Al-Ubaydli este fondatorul şi CEO al „Patients Know Best”, primul sistem informatic ce le permite pacienţilor controlul asupra propriilor înregistrări medicale. „Patients Know Best” permite eficientizarea managementului pacienților prin servicii digitale, cum ar fi ambulatoriul virtual, remindere, mesagerie securizată, accesarea rezultatele de laborator, monitorizarea la domiciliu și partajarea planurilor de tratament cu toate persoanele conectate la îngrijirea pacientului.

Dr. Mohammad Al-Ubaydli a absolvit cursurile Facultății de medicină din cadrul Universității din Cambridge, a lucrat ca cercetător la Institutul Național al Sănătății din SUA și, de peste 15 ani, dezvoltă software-uri medicale și este consultant în management-ul spitalelor.

În timpul facultății, Dr. Mohammad Al-Ubaydli a observat că în secțiile spitalului în care a făcut practică infrastructura IT nu era bine pusă la punct. Astfel, și-a propus să dezvolte software ce ar fi putut rezolva problemele semnalate. A început prin a scrie software pentru Palm PDA (asistent personal digital) și în scurt timp toți colegii săi foloseau PDA-uri cu software de asistență medicală creat de Dr. Mohammad Al-Ubaydli.

În urma unei cercetări pe 2700 de spitale din SUA, Dr. Mohammad Al-Ubaydli a scris un îndrumar pentru cadrele medicale despre transmiterea online a datelor între spitale și pacienți. De aici a pornit dorința de a crea „Patients Know Best”. Dr. Mohammad Al-Ubaydli a părăsit SUA pentru Marea Britanie, unde a primit susținere totală din partea NHS (Sistemul național de sănătate), astfel că software-ul dezvoltat de către acesta urma să fie prezent în marile spitale din Marea Britanie.

Cum a revoluționat Patients Know Best lumea medicală

Pacienții din spitalele care utilizează site-ul Patients Know Best pot trimite și primi mesaje în siguranță, cu medicii lor (de exemplu, pentru a pune întrebări despre utilizarea insulinei), trimite fișiere (de exemplu, rezultatele zilnice ale glicemiei) și au în permanență acces la propriile fișe medicale.

Avantajele majore pe care le oferă Patients Know Best utilizatorilor:

  • Pacienții pot adresa întrebări medicilor la orice oră din zi, având siguranța că vor primi răspuns în cel mai scurt timp;

  • Doctorii economisesc timp și bani, păstrează legătura cu pacienții, iar gradul de încredere în aceștia crește;

  • Instituții de cercetare pot accesa baza de date și pot atrage mai mulţi pacienţi la studiile lor;

  • Companiile de medicamente folosesc “Patients Know Best” în studiile de cercetare.

Dr. Mohammad Al-Ubaydli le recomandă medicilor care doresc să devină antreprenori să facă primul pas, deoarece au posibilitatea de a impacta lumea medicală în timp ce fac lucruri interesante.