De ce doctorii sunt antreprenori foarte buni?

26-03-2019

Doctor sau antreprenor? De-a lungul celor aproape 12 ani de când susținem antreprenoriatul medical, avem cu siguranță răspunsul la această întrebare. Medicii se remarcă prin abilități extraordinare ce îi ajută foarte mult în meseria de antreprenor.

Iată 5 abilități pentru care medicii au potențialul de a fi antreprenori de succes:

Abilități de rezolvare a problemelor

Medicii au abilități de rezolvare a problemelor. Sunt zilnic expuși la situații complexe și este de datoria lor nu numai să pună un diagnostic, ci să găsească cel mai bun mod de acțiune pentru a gestiona problema și de a salva vieți. Antreprenorii sunt, în esență, persoane care rezolvă problemele.

Capacitatea de a lucra sub presiune

Piețele financiare pot fi volatile și sunt adesea dictate și influențate de factori care depășesc controlul investitorilor. Chiar și cu cele mai bune instrumente și informații, o afacere nu respectă întotdeauna o traiectorie previzibilă. Medicii, care se confruntă literalmente cu decizii de viață și de moarte, ca parte a descrierii muncii lor de zi cu zi, au o abilitatea înnăscută de a lucra sub presiune, de a gestiona situații dificile și de a trece peste eșecuri.

Abilități critice și abstracte de gândire

Abilitățile de a sintetiza informații complexe, de a înțelege modelele și de a pune informațiile într-un context mai larg sunt esențiale pentru a face investiții inteligente. Doctorii au deja abilitatea de a vedea lucrurile în ansamblu. Atunci când pun un diagnostic, analizează obiectiv faptele, ținând cont de alte cazuri asemănătoare.

Disciplină

În ciuda poveștilor auzite despre succes dobândit peste noapte, construirea unei afaceri durabile și solide necesită timp și disciplină, precum și capacitatea de a face față eșecurilor. Medicii sunt extrem de disciplinați, acest lucru se observă și în traseul lor profesional,  în anii mulți de studiu și muncă.

Cunoașterea, cercetarea și înțelegerea sănătoasă a riscului

Ca și medicamentele, peisajul financiar și investițional se schimbă întotdeauna. Stabilirea și menținerea unui portofoliu profitabil are drept rezultat cercetarea și conștientizarea diverșilor factori care pot afecta performanța pe termen scurt și lung.  O componentă majoră a investițiilor profitabile este o înțelegere globală a riscurilor și a modului de înțelegere a datelor și performanțelor istorice ale pieței pentru a încerca și a "prezice" viitorul. Analiza risc / beneficiu este un domeniu pe care medicii îl cunosc prea bine. Este aproape în centrul tuturor deciziilor pe care ei le iau.

Pentru că știm că începutul carierei de antreprenor poate avea obstacole , noi suntem alături de tine și îți putem oferi suportul necesar în acest proces