Cum schimbă generația millennials sistemul medical
12-02-2019Generația millennials este reprezentată de tinerii născuți între anii 1980 și 2000, într-un context favorabil și într-un mediu mai bun, comparativ cu ceea ce au trăit generațiile anterioare. Millennials au avut acces la toate experiențele și lucrurile pe care părinții lor și le-au dorit: călătorii, gadget-uri, acces nelimitat la informație și comunicare liberă. Atitudinile, credințele, valorile și acțiunile lor redefinesc modul în care fiecare organizație, afacere și instituție se gândește la viitorul său. Sistemul de sănătate nu face o excepție - studiile recente arată că generația millennials are un impact din ce în ce mai mare asupra sistemului de sănătate, producând schimbări în modul de funcționare din spitale și clinici.
Millennials vor ca serviciile medicale să fie cât mai simplu de accesat
Millennials își doresc să își facă programări online la medic și să își poată accesa cu ușurință istoricul medical. Un alt lucru important pentru această generație, care impactează modelul de business al unui spital, este să poată primi un diagnostic de la distanță, cu ajutorul telemedicinei.
Millennials caută informații despre medici și spitale pe internet
Millennials vor să știe ce primesc înainte de a cumpăra. Profită pe deplin de instrumentele de care dispun pentru a căuta detalii, recenzii despre medici și informații despre prețuri înainte de a lua orice decizie importantă și doresc să vadă valoarea în serviciul pe care vor să-l achiziționeze. Millennials încep să creadă în recenziile medicilor lăsate online de alți pacienți aproape la fel de mult ca recomandările din partea prietenilor sau familiei.
Millennials au încredere în medici, însă preferă să nu meargă la consultații
Millennials încă consideră că medicii sunt cea mai de încredere resursă pentru informare în domeniul sănătății. Însă evită să meargă la doctor pentru că nu le place să aștepte pentru o programare, pentru că le e frică de o posibilă veste rea și pentru că există posibilitatea ca serviciul medical primit să fie prea costisitor.
Millennials au o abordare holistică a sănătății
În comparație cu generațiile mai în vârstă, Millennials au o viziune mai largă asupra a ceea ce le afectează sănătatea și bunăstarea. În timp ce generațiile mai în vârstă au mai multe șanse să considere consultațiile regulate importante pentru sănătatea lor, millennials sunt mai predispuși să se concentreze asupra alegerilor zilnice pentru menținere sănătății. Această generație preferă medicina alternativă și alege mai ușor să utilizeze acupunctura, remedii naturale, exerciții fizice, meditații și alte terapii, spre deosebire de medicamente.
Uneori, millennials își iau informații medicale din surse neavizate
Social media a permis generației millennials să pună întrebări despre sănătate și să primească răspunsuri de la un public neavizat în timp real. Există grupuri pe rețelele de socializare unde principalul subiect de discuție este sănătatea- aici, millennials discută 24 din 24 de ore ".
Pentru a atrage cât mai mulți Millennials să le folosească serviciile, spitalele și clinicile vor trebui să prioritizeze confortul și transparența și să găsească modalități creative de a furniza valoare zilnică. De asemenea, acestea vor trebui să recunoască faptul că dialogul despre serviciile medicale sunt în jurul nostru, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Brandurile din domeniul sănătății nu pot controla aceste conversații, însă pot învăța să participe în moduri care să arate leadership și să construiască încredere.
Pentru că știm că adaptarea la cerințele millennials necesită resurse, noi suntem alături de tine și îți putem oferi suportul necesar în acest proces.