7 discursuri TED despre lupta împotriva cancerului

01-02-2018

Conferințele TED sunt un fenomen global, o sursă de inspiraţie şi un punct de reper în cultura mondială.
Am pregătit pentru tine 7 discursuri susţinute de cercetători care şi-au dedicat viaţa pentru a înţelege cancerul şi a lupta împotriva acestei boli. Vizionare plăcută.

Experimente care ne ajută să înțelegem cancerul - Mina Bissell

De zeci de ani, cercetătorul Mina Bissell a urmărit o idee revoluționară - o celulă de cancer nu devine automat o tumoare, ci mai degrabă depinde de celulele din jur (micromediul său) pentru a-i arăta cum să se dezvolte.
Ea împărtășește cele două experimente cheie care i-au arătat o altă perspectivă despre cum se dezvolta celulele canceroase.

Cum poate fi detectat cancerul în viitor - Jorge Soto

Împreună cu echipa sa formată din oameni de știință şi dezvoltatori de echipamente medicale, Jorge Soto a creat un test simplu, neinvaziv, cu sursă deschisă, care caută semnele precoce ale mai multor forme de cancer.

O nouă super-armă în lupta împotriva cancerului - Paula Hammond

Cancerul este o boală foarte inteligentă și adaptabilă. Pentru a o învinge, Paula Hammond, cercetător medical, spune că avem nevoie de un mod de atac nou și puternic. Alături de colegii săi de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, SUA, Hammond a proiectat o nanoparticulă, de o sută de ori mai subţire decât firul de păr uman, care poate trata cele mai agresive forme de cancer.

O nouă strategie în războiul împotriva cancerului - David Agus

David Agus ne spune că, de cele mai multe ori, tratamentele pentru cancer au o atenție scurtă asupra celulelor individuale. El sugerează o abordare nouă, interdisciplinară, folosind medicamente atipice, modelare pe calculator și analize de proteine pentru a diagnostica și trata întregul corp.

Faceți cunoștință cu viitorul cercetării privind cancerul – Eva Vertes

Eva Vertes, cercetător în domeniul cancerului și neuroștiință, discută despre călătoria ei în studiul medicinei și cum a înţeles originea cancerului și a bolii Alzheimer.

Ce mâncăm ca să „înfometăm” cancerul - William Li

William Li prezintă un nou mod de abordare a tratamentului cancerului și a altor boli: antiangiogeneza - prevenirea creșterii vaselor de sânge care alimentează o tumoare. Primul pas crucial (și cel mai bun) - consumul de alimente care luptă împotriva cancerului și care opresc aprovizionarea tumorilor.

Un test promițător pentru cancerul pancreatic - Jack Andraka

Peste 85% din toate cazurile de cancer pancreatic sunt diagnosticate cu întârziere.
Jack Andraka vorbește despre modul în care a dezvoltat un test promițător pentru depistarea precoce a cancerului pancreatic, foarte ieftin, eficient și neinvaziv.