7 discursuri TED despre lupta împotriva cancerului

01-02-2018

Conferințele TED sunt un fenomen global, o sursă de inspiraţie şi un punct de reper în cultura mondială.
Am pregătit pentru tine 7 discursuri susţinute de cercetători care şi-au dedicat viaţa pentru a înţelege cancerul şi a lupta împotriva acestei boli. Vizionare plăcută.

Experimente care ne ajută să înțelegem cancerul - Mina Bissell

De zeci de ani, cercetătorul Mina Bissell a urmărit o idee revoluționară - o celulă de cancer nu devine automat o tumoare, ci mai degrabă depinde de celulele din jur (micromediul său) pentru a-i arăta cum să se dezvolte.
Ea împărtășește cele două experimente cheie care i-au arătat o altă perspectivă despre cum se dezvolta celulele canceroase.

Cum poate fi detectat cancerul în viitor - Jorge Soto

Împreună cu echipa sa formată din oameni de știință şi dezvoltatori de echipamente medicale, Jorge Soto a creat un test simplu, neinvaziv, cu sursă deschisă, care caută semnele precoce ale mai multor forme de cancer.

O nouă super-armă în lupta împotriva cancerului - Paula Hammond

Cancerul este o boală foarte inteligentă și adaptabilă. Pentru a o învinge, Paula Hammond, cercetător medical, spune că avem nevoie de un mod de atac nou și puternic. Alături de colegii săi de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, SUA, Hammond a proiectat o nanoparticulă, de o sută de ori mai subţire decât firul de păr uman, care poate trata cele mai agresive forme de cancer.

O nouă strategie în războiul împotriva cancerului - David Agus

David Agus ne spune că, de cele mai multe ori, tratamentele pentru cancer au o atenție scurtă asupra celulelor individuale. El sugerează o abordare nouă, interdisciplinară, folosind medicamente atipice, modelare pe calculator și analize de proteine pentru a diagnostica și trata întregul corp.

Faceți cunoștință cu viitorul cercetării privind cancerul – Eva Vertes

Eva Vertes, cercetător în domeniul cancerului și neuroștiință, discută despre călătoria ei în studiul medicinei și cum a înţeles originea cancerului și a bolii Alzheimer.

Ce mâncăm ca să „înfometăm” cancerul - William Li

William Li prezintă un nou mod de abordare a tratamentului cancerului și a altor boli: antiangiogeneza - prevenirea creșterii vaselor de sânge care alimentează o tumoare. Primul pas crucial (și cel mai bun) - consumul de alimente care luptă împotriva cancerului și care opresc aprovizionarea tumorilor.

Un test promițător pentru cancerul pancreatic - Jack Andraka

Peste 85% din toate cazurile de cancer pancreatic sunt diagnosticate cu întârziere.
Jack Andraka vorbește despre modul în care a dezvoltat un test promițător pentru depistarea precoce a cancerului pancreatic, foarte ieftin, eficient și neinvaziv.

 

Știm că în domeniul medical informarea, cercetarea și învățarea continuă sunt esențiale.

 

De aceea, la Banca Transilvania am creat un credit special de nevoi personale pentru medici. Fie că vrei să participi la simpozioane sau congrese, fie că dorești să investești în literatura de specialitate, suntem aici pentru tine cu un credit de până la 50.000 EUR, pentru o perioadă de 5 ani, fără avans și garanții materiale.

 

Completează formularul online şi te va contacta un consilier dedicat Divizia pentru Medici, în timp ce tu îți poți programa lista cu evenimentele la care vei participa anul acesta.

Aplica ONLINE