Congresul Societății Române de Glaucom, Ediția a XI-a

14 mar 2018 | ora 12:00 Hotel Alpin, Poiana Brașov http://www.congres-glaucom.ro/informatii-generale/

Congresul Societății Române de Glaucom va avea loc în perioada 14-17 martie 2018, la Hotel Alpin, Poiana Brașov.
Glaucomul, cunoscut drept una dintre primele cauze de orbire la nivel mondial, este o afecțiune cronică a ochilor, ce se manifestă prin creșterea presiunii intraoculare, afectarea nervului optic și diminuarea treptată a vederii, fără indicii sau semnale prealabile. Totodată, este supranumit și „hoțul tăcut al vederii”. Glaucomul nu este o boală reversibilă, de aceea controalele oftalmologice periodice au o importanță vitală în depistarea precoce și tratarea eficientă a acestei patologii.
În România sunt aproximativ 140.000 de pacienți diagnosticați, iar conform statisticilor mondiale, 50% dintre pacienți rămân nediagnosticați.
Tratamentele disponibile astăzi sunt foarte eficiente în a opri evoluția afecțiunii. Societatea Română de Glaucom se implică activ în gestionarea problemelor deosebite legate de boala glaucomatoasă. Societatea Româna de Glaucom este afiliata Asociației Mondiale de Glaucom (World Glaucoma Association).
Pentru mai multe detalii și pentru înscrierea la eveniment este necesar să completați formularul de pe site-ul Congresului Societății Române de Glaucom 2018, ediția a 11-a.