Pentru ce plătesc impozite şi taxe?

Știm deja că timpul tău este foarte prețios și cu siguranță îți dorești mai mult să te ocupi de pacienții tăi, decât să stai la cozi pe la instituțiile statului ca să-ți plătești taxele și impozitele. Orice activitate economică presupune achitarea unor contribuţii către stat, care să asigure funcţionarea sistemului şi acoperirea cheltuielilor publice.

Eficientizarea impozitelor și taxelor către stat

Eficientizarea costurilor se poate face prin:

  • cunoaşterea legislaţiei
  • optimizarea instrumentelor fiscale, astfel încât beneficiile să fie atât de partea statului, cât şi pentru contribuabil
  • alegerea corectă a tipului de organizare este primul pas în optimizarea desfăşurării activităţii şi a relaţiei contribuabil - stat

Calculul contribuțiilor

Calculul acestor contribuţii este efectuat de către reprezentanţii statului român, cu ajutorul declaraţiilor fiscale depuse. Pentru a nu exista erori din acest punct de vedere, este necesar ca acestea să fie întocmite de către specialişti, al căror rol este să uşureze această relaţie şi care să stabilească corect sumele aferente venitului realizat conform activităţii medicale prestate.

Care sunt modalităţile de plată ale acestor impozite?

  • achitate în numerar la Administraţia Financiară
  • prin transfer bancar

În cazul în care lucrezi cu o firmă de contabilitate, o să fii informat din timp asupra sumelor de plată, astfel încât să nu întâmpinați dificultăţi.

Top